Rosemary, casa Benestar

Rosemary és un habitatge d'ús turístic situat al centre del municipi, molt a prop de la Font Vella i la Font del Pic.

Rosemary, és la planta baixa de la Casa Benestar que forma part de l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya.

Es va construir en 1910, és una casa noucentista o modernista que originalment va ser edificada per al Dr.Plana, metge de *Sant *Hilari i la seva dona Conxita. Sempre en mans de la família va ser una casa volguda, plena de vivències i records d’èpoques passades.

Rosemary, és un esperit lliure, ha viatjat per tot el món i és amant de les antiguitats, la casa alberga importants peces de col·lecció que imprimeixen el seu caràcter.

També rosemary significa romaní en anglès, una planta present al jardí durant tot l’any.

Avui la casa ofereix tres habitatges independents i amb personalitat, com ho van ser les dones que la van crear i la van mantenir: Venturita, Rosemary i Angelina.

La casa té 175 m², sostres alts i terres hidràulics de l’època. Amb mobles originals, piano, antiguitats  i peces de col·lecció. Disposa d’1 dormitori amb dos llits connectat amb un vestidor. Un dormitori amb 2 llits individuals. Sala amb despatx per treballar i zona de descans. Sala d’estar amb menjador de gran capacitat. Menjador petit. Cuina. Bany adaptat.

Terrassa independent i accés al jardí de 1000 m² perimetralment tancat. Capacitat 4 persones, possibilitat de 5.