Can Rovira

Aquest edifici és una antiga casa senyorial de la família més benestant del nostre poble, la família Gurb. Va ser construït el segle XV per aquesta família. L'any 1995, l'edifici va passar a ser propietat municipal. Posteriorment es va obrir com a oficina de turisme i sala d'exposicions.

Aquest gran casal va ser refet al segle XVII. Entre els dos finestrals centrals hi ha una llinda amb la data de la reforma de 1692. És una casa de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a dues aigües, façanes de pedra rogenca i finestres de llinda monolítica amb brancals i llindes de pedra picada.

A la planta baixa hi trobem ubicada l’Oficina de Turisme on hi ha una recepció, on s’atenen totes les demandes del turista que desitja una mica d’orientació, així com qualsevol demanda ciutadana del poble. També trobem una sala polivalent on, durant tot l’any, es munten diferents exposicions de tots aquells artistes que tinguin ganes de donar a conèixer les seves obres.

A la primera planta podem visitar un seguit de exposicions complementàries del Museu Guilleries que donen a conèixer la historia i la tradició de Sant Hilari. En més d’una ocasió aquest pis s’adapta per la celebració d’activitats concretes o per reunions.

A la tercera i última planta podem visitar dues exposicions més la del Via Crucis Vivent, que cal recordar que ha estat declarada festa tradicional d’interès nacional, on hi ha tot el vestuari i l’exposició de diorames realitzada per l’Associació de Pessebristes de Sant Hilari.

Una de les llegendes més populars del poble està relacionada amb el jove hereu de Can Rovira, la podeu trobar en el següent enllaç: https://ja.cat/pmCjc