Font dels set raigs

La font dels set raig que presideix l'entrada de Sant Hilari no només dona la benvinguda al poble, sinó que també s’erigeix com a símbol de la nostra identitat local. Inspirada en les fonts de muntanya que caracteritzen el nostre entorn, representa el nostre respecte per la història i la natura de Sant Hilari.

Les set fonts principals representen els 7 municipis que formen part de les Guilleries. Cada poble té el seu propi raig, simbolitzant la unió i la cohesió d’aquesta comarca natural.

 

INFORMACIÓ AMBIENTAL Y BOTÀNICA: 

El 2022 es va renovar l’entrada del poble amb l’objectiu de donar la benvinguda als vilatans i visitants i reflectir la riquesa dels nostres boscos a través de la selecció d’espècies autòctones.

A la dreta de la font, ens trobem amb un bosc atlàntic o mediterrani d’alta muntanya, un espai frondós on regnen els freixes, els faigs i els avellaners. Un mar de verdor que ens acaricia la vista i ens transporta a un món de frescor i tranquil·litat.

En canvi, a l’esquerra, un ambient més càlid i sec, característic del clima mediterrani de les Guilleries. Cirerers d’arboç, alzines, ginesta i marfulls poblen aquest espai, oferint una paleta de colors i aromes que ens recorden la força i la bellesa del sud.

Davant de la font, un jardí elevat s’alça com un mirall que reflecteix la diversitat de les Guilleries. Plantes de llarga floració, amb una gamma de colors i formes de fulla,  adornen aquest espai, creant un tapís vibrant que ens captiva els sentits.

Per últim, la gespa de baix consum hídric que cobreix la resta de l’àrea respon al nostre compromís amb la preservació dels recursos naturals. Un camí de sauló serpenteja pel jardí, integrant-se a la perfecció en l’entorn i donant un toc natural i típic de les Guilleries a la zona.

Un espai que convida a la passejada, la relaxació i la contemplació de la natura. Un espai pensat per a la gent, on interactuar amb l’entorn i descobrir la riquesa botànica de les Guilleries. Un lloc per deixar-se portar pels colors, els aromes i els sons d’aquesta terra màgica, un viatge pels secrets més íntims de la natura que ens defineix.