Jardins de Can Rovira

Els Jardins de Can Rovira és un espai verd situat al centre del poble de Sant Hilari, just darrera de l’Oficina de Turisme. És un espai tranquil i agradable, ideal per a relaxar-se, passejar o gaudir d'un llibre a l'aire lliure.

Els jardins actuals són fruit d’una acurada restauració iniciada l’any 2019. Antigament, aquest espai era un racó amagat, poc freqüentat pels habitants del poble. No obstant això, els seus murs guardaven records d’una època passada, lligats a la història de Can Rovira, una de les cases més antigues i emblemàtiques de Sant Hilari.

Amb la voluntat de recuperar la seva esplendor i posar en valor el seu patrimoni, l’Ajuntament va decidir restaurar els jardins, transformant-los en un espai públic ple de vida. Avui dia, els Jardins de Can Rovira s’han convertit en un punt de trobada habitual per a vilatans i visitants, un espai on gaudir de la natura en un entorn carregat d’història.

Al llarg de l’any s’hi organitzen diverses activitats culturals i lúdiques, com ara concerts, teatre a l’aire lliure, mercats artesanals i tallers infantils.

INFORMACIÓ AMBIENTAL I BOTÀNICA:
Els jardins compten amb dues zones diferenciades:

Zona ornamental: En aquesta zona presideix un desmai i una magnòlia de l’època de la casa de Can Rovira i una selecció de flora autòctona de les Guilleries que ens apropa a l’essència natural del nostre entorn. amb un disseny que simula un gorg completa l’espai, recordant-nos la importància de l’aigua en els ecosistemes boscosos. La zona ornamental està poblada per plantes arbustives, de fulla perenne, que aporten color i vida al jardí durant tot l’any.

Zona de plantes remeieres i aromàtiques: En aquesta zona hi ha un petit bosc on diverses espècies de plantes remeieres i aromàtiques s’exhibeixen en jardineres metàl·liques i pèrgoles. Un espai pensat per donar a conèixer les propietats beneficioses d’aquestes plantes i gaudir dels seus perfums i colors.